Hoe maak je je tuin lenteklaar?

Tuinonderhoud in de lente

De lente is er! Wat keken we met z’n allen uit naar deze periode. Je hebt het ongetwijfeld al gemerkt, ook je tuin komt weer tot leven. Hoog tijd dus om te bekijken wat jouw tuin nodig heeft om er weer stralend uit te zien.

Typische lenteactiviteiten in de tuin zijn snoeien en bemesten. Maar nu is ook de tijd rijp voor het planten van bloemen en planten. Nadat je een keuze maakte uit kleurige voorjaarsbloeiers zoals tulpen of petunia’s is het belangrijk om de tuin van extra voeding te voorzien. Na de winter is dit nodig en bemesten helpt ook ziektes en schimmels in je tuin te voorkomen. Door aanwezige planten te snoeien, zorg je voor nieuwe groei en dus een vollere bloei. Onder andere hagen, bolboompjes en vlinderstruiken worden het best in de lente gesnoeid. Daarnaast bestaat het tuinonderhoud ook uit het gazon maaien en onkruid verwijderen.

Klinkt als veel werk? Dat hoeft het helemaal niet te zijn. Tuinwerken Jack Buelens helpt je graag met tuinaanleg en tuinonderhoud zodat jouw tuin lenteklaar is.

Een volledige check-up rondom het huis

Niet enkel je tuin vraagt in de lente de nodige aandacht. Naast tuinonderhoud is de lente het moment bij uitstek om na te gaan of het terras, de oprit en eventueel andere bestrating nog in goede staat zijn. Of misschien is het nu het moment om eindelijk dat paadje aan te leggen of een goede betegeling te voorzien op de plaats waar het kinderzwembadje altijd staat? Het terras of de oprit opnieuw bestraten, dient te gebeuren wanneer tegels zijn verzakt. Dat merk je doordat er blijvend water op de tegels aanwezig is. Wacht niet te lang voor de (her)aanleg van je parking, terras of oprit om verdere schade te voorkomen.

Totaalprojecten in tuinonderhoud

Droom je van een mooi aangelegde tuin met goede bestrating en correct onderhoud? Jack Buelens gaat graag voor jou aan de slag om je droomtuin te ontwerpen, aan te leggen en te onderhouden. We bespreken samen met jou de mogelijkheden, timing en budget.


Bel of mail ons vrijblijvend voor een offerte voor tuinwerken en tuinonderhoud in de regio Maaseik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *